2014. augusztus 11., hétfő

1.rész ° A kezdet

Külső szemszög

Mindig is büszke anyának vallotta magát Anne. Két csodás gyermeket hozott a világra, akik rengeteg mindent elértek már az életük során. Tisztában van azzal, hogy minden szülőnek a saját gyermeke a legfontosabb, legtökéletesebb. És ez így is van rendjén.
Lánya, Gemma híres építészként dolgozik, amely munkában nagy sikereket arat. Amerikába költözött, s családot alapított már fiatal korában. Néha hazalátogatnak a családhoz Holmes Chapel-be, ahol is Anne és Des élvezhetik unokáik szeretetét.
Fia, Harry viszont teljesen más világban él. Gyermekkorában kezdett el írni, s ez egész életére kihatott. Sorra jelentette meg műveit, amelyek egyre nagyobb sikert arattak. Olvasói köre egyre jobban kiszélesedett. Ahogyan a hírneve növekedni kezdett, úgy változott Ő is. Családját elhagyta, s elköltözött Franciaországban, Nizza-ba. Tovább folytatta az írást, s újabb regényeket jelentetett meg. Világhírű műveket alkotott meg. Olvasói klubja alakult, s saját olvasói esteket is tartott. Az emberek nagy számban jelentek meg egy - egy ilyen eseményen, hogy akár csak pár sort is halljanak a híres írótól, ahogyan a saját sorait olvassa.
Anne és Des szíve is egyre jobban dagadt a büszkeségtől, amelyet gyermekeik okoztak nekik. Mind a kettőjükkel telefonon tartották a kapcsolatot, s minden lehetőséget megragadtak, hogy nyomon tudják követni életüket. A nagyobb ünnepeket természetesen a család a hatalmas Holmes Chapel-i birtokon töltötték.
Ahogyan az olvasóira, Harry édesanyjára is hasonlóképpen hatottak a leírt sorok. Fantasztikusan öntötte szavakba gondolatait, s érzelmeit. Vele együtt nevetett, mosolygott vagy éppen sírt az egész világ, ahogyan elmerengtek akár csak egy mélyebb gondolaton is. Eltudta hallgattatni, megdöbbenteni az olvasóit. Érzelmeket váltott ki minden emberből, aki a kezébe vette akár csak egy írását is. Történeteit kedve szerint csavarta, olykor ezzel teljesen ledöbbentve az embereket. Soha nem mondták, hogy unalmasan, átlagosan fogalmazza meg gondolatait, s ez tette pontosan egyedivé írásmódját.
Anne számára is hasonlóképen hatottak művei. Sorait szinte falta. Ha neki kezdett egy új könyvének, szinte pár nap alatt ki is olvasta. Sokan állították, hogy elfogult, de az ilyen véleménnyel rendelkező emberekre rá sem hederített. Véleménye szerint, nem volt véletlen, hogy több nyelven is megjelenítették írásait.
Könyvdedikálásain kígyózó sorok várták, s órákat töltött el egy - egy üzletben, hogy minden olvasójával akár csak pár szót tudjon váltani. Nyitott volt mindenki felé. Szeretettel közeledett az emberekhez. Mindig is elvárta, hogy emberként tekintsenek rá, s ne valami híres íróként. Azzal a jelzővel, hogy "híresség" nem tudott mit kezdeni, s ezt többször is szóvá tette. Médiát amennyire tudta kerülte. Hívták több műsorba is, hogy nyilatkozzon, de udvariasan visszautasította őket. Számára az írás teljesen emberfeletti dolog volt. A szenvedélye. Feleslegesnek tartotta, hogy a televíziókban, és a magazinokban legyen benne, hiszen, nem az életével akarta megfogni az embereket, hanem a fantasztikus műveivel.
Olvasóit hagyta gondolkodni. Minden írásában hagyott fekete foltokat, amelyekkel az olvasókat gondolkodásra késztette. Ez még érdekesebbé tette a regényeit. Tisztában volt azzal, hogy mire is vágynak az emberek.
Hirtelen vett egy igen éles fordulatot életvitele. Éjszakai klubokba kezdett el jelen lenni, s bizonyos rossz társaságokat megismerni. Egy ilyen fiatalokból álló csapattal tartotta szorosabban a kapcsolatot, amely a legrosszabba vitte bele. Drogok terjesztése, és fogyasztása. Fordult a kocka. Minden fontosabb lett számára az írásnál. Elhanyagolta, a nappalokat átaludta, míg az éjjelekben élt. Lányokkal ütötte el idejét, a különböző szerek hatása alatt. Egyre több mintát varratott bőrére. Befejezte a sportolást, és az igazi barátaival is megszakította a kapcsolatot.
Szülei aggódni kezdtek miatt, így édesanyja és nővére is Nizza-ba repült, hogy mielőbb segítsenek a rossz útra tévedt férfinak. Éjszaka folyamán érkeztek meg. Egyből Harry birtokára mentek, ahol is ájultan találtak rá. Akkor határozták el, hogy komolyabb segítségre szorul a fiú. Még az este egy kórházba, másnap pedig egy intézetbe került. Az érzés amelyet az édesanya érzett leírhatatlan volt. Mélyen csalódott, s egyben aggódó is, hiszen fia élete volt a tét. Az orvosok is kijelentették, hogy még segíthetnek rajta. Ehhez csupán az együtt működésre volt szükségük az intézet dolgozóival.
Eleinte mindenkivel faragatlan volt, s teljesen ellenezte a dolgot. Elvonási tünetei jelentkeztek, és ezt keservesen viselte el, mint minden függő. Legyen az alkohol, cigaretta vagy drog. Szobájának saját rabja volt. Amikor engedélyezték neki, hogy kimehet, akkor sem hagyta el. Életkedve messze haladt tőle minden egyes nappal, amelyet benn töltött.
Anne és Des a városba költöztek, hogy fiúk mellett lehessenek. Minden nap látogatták, és igyekeztek segíteni, ám mindhiába. Harry kamaszként lázadt minden felé irányuló segítségre. Édesanyja egyik nap az intézet igazgatójával beszélt, hogy mi is lenne a megfelelő Harry számára. Ekkor jutottak egy olyan megállapodásra, hogy az intézmény leglelkiismeretesebb nővérét nevezték ki a férfi ápolójának.
A fiatal lány, Miranda feladatát megkapta, s már tanulmányozni is kezdte a fiú aktáját. Ahogyan végigolvasta, és beszélt a szülőkkel, már meg is látogatta Harry-t. Vele sem volt hajlandó kommunikálni jó ideig, de lány akaratossága, és maximalizmusának köszönhetően kisebb beszélgetésekbe bele tudta vonni. Kedvesen közelítette meg, s normális emberként tekintett rá, nem úgy mint a többi dolgozó, akik csak a függő, beteget látták az intézetben lakókat. Miranda kellő kedvességgel, s megértéssel hallgatta a beteg fiú esdeklő mesélését minden áldott nap, míg rá nem jött, hogy mi is okozta ezt a hirtelen életstílus váltást.

°°°°

Ps.: Sziasztok drága olvasók! :) Megnyílt legújabb blogom, szám szerint 10.! Ez nekem hatalmas dolog. Eddig hangoztattam, hogy ki szeretnék szállni a blogger világból, de valahogy nem tudlak benneteket elhagyni. Rengetegen vagytok akik olvassátok soraim, és ezt az érzés leírhatatlan. A Fb csoportba már több, mint 500-an vagyunk, amiért nagyon hálás vagyok. Tisztában vagyok azzal, hogy néha negatívan jellemzem magam, és valóban is úgy gondolom, hogy sokkal jobb bloggerek vannak nálam, de a dicséretetek minden alkalommal boldoggá tesz. Öröm olvasni a kedves szavakat. Szóval, köszönöm, hogy támogattok! Imádlak benneteket. 
Tisztában vagyok azzal, hogy ez a rész rövid, és eseménytelen..stb. Természetesen a többi rész a szereplők szemszögeiből lesz, és párbeszédes! 

Ha esetleg valaki nem tagja a facebook csoportnak, akkor hajrá. Soha nem késő csatlakozni! LINK 

Ehhez a részhez pedig szívesen fogadnék pár véleményt! 



Csók & Ölelés.: Alexa S. Xx

26 megjegyzés:

  1. Wow! Imádom. Nagyon remélem, hogy mihamarabb hozod a következőt.
    Sok sikert a bloghoz. xxHanna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem, ahogy tudok! :) Köszönöm szépen, aranyos vagy. Xx

      Törlés
  2. ohhteatyagatya...... megint és megint csodálatos... érzem hogy ezis egy hatalmas kedvencem lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen. :)) örülök, hogy már előre így könyveled el! Xx

      Törlés
  3. aaaaa:333 nagyon-nagyon imádom:)komolyan nagyon jó:) előre látom hogy ez is ugyan úgy a kedvencem lesz és ugyan olyan sikeres(nem tudom hogyan fogalmazzak:D) lesz mint a többi:)) így tovább:) várom a folytatást:)
    ps.:imádlaaaak, kedve Írónőnk:***

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Drágám! :))) Örülök, hogy ennyire megtetszett már most. Ps.: Én is imádlak Téged! Xx

      Törlés
    2. Azt megtudhatom hogy itt Miranda hány éves?:))

      Törlés
    3. 30. :) de oldalra ki is írtam :))))

      Törlés
  4. Oh én meg már akartam bele kattintani a tetszett kis négyzetbe amikor észre vettem, hogy nincs is :D Na mindegy nem ezt akartam elsősorban megosztani veled.
    Számomra Te vagy a követendő példa az írásban és nekem Te vagy a példaképem mindebben. Az írásmódod lenyűgöző és dicséretes! Én is próbálkozok blogok vezetésével és egyszer majd remélem én is lehetek olyan jó , mint Te. Tudom, hogy nem ismered el mindezeket, de hidd el én és még sok más lelkes olvasód szerint Te vagy a legjobb :)
    Nem akartam semmilyen nyálas monológot írni csak gondoltam tudatom veled :)
    A történet szerintem nagyon erős lesz, mint az összes többi .
    Ezt is imádni fogom érzem és sok energiát kívánok Neked a továbbiakban is Drága Alexa :) <3 !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Leányzó! Nagyon jól estek a szavaid. Komolyan. <3 Xx

      Törlés
  5. O.M.G.!!! egyszerűen Te Atya Úr Isteen!!! A kinézett egyszerűen WOW *.* csupa nagy betűvel
    már tudom hogy ennek is függője leszek :3 amikor megnéztem most a blogod leesett az állam annyira jól néz ki. te jó ég még mindig ámulok...és a fejléc!....vaami eszméletlen! nagyon jóó ügyes vagy.
    ááá kész végem van *.* hűűű valaki pofozzon meg xD :DDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Dorina nevében is, hiszen Ő alkotta meg e csodás kinézetet. (de ez fel is van tűntetve..nem szeretném helyette learatni a dicsőséget)

      Törlés
    2. :) a történet is nagyon jól kezdődik :) remélem ennek nem lesz depi end a vége mint a laters-nek és a prisionernek :)

      Törlés
  6. Drága Alexa S!

    Az összes eddigi blogodat olvasom vagy éppenséggel olvastam, de valahogy sosem tudtam rá venni,hogy írjak pár gondolatot. Utólag így rá döbbenve nagyon nagy hiba volt. Először is örülök, hogy nem léptél ki a blogger világból, hiszen a történeteid fantasztikusak. Egyszerűen nem tudom felfogni mekkora képzelő erőd és kreatívitásod van. :) Csodálom benned azt, hogy több blogot vezetsz egyszerre, de mégis minden héten új részt írsz az összesre. Imádom, hogy mindegyik történeted máshogy indul és fejeződik be...egy szóval nem sablon sztoriként. Mindig minden körülmények között megtudsz lepni ezt bizonyítja ez a rész is. Izgatottan várom a következőt. Eléggé izgalmasnak ígérkezik ez a történeted is. :)



    Chixi ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első sorban szeretném megköszönni, hogy írtál ennyi idő után! Jó néha új emberek véleményét is elolvasni. Örülök, hogy tetszenek a történeteim. Mindig igyekszem újabb, eseménydús részeket írni Nektek, hiszen "ez a feladatom". Véleményem szerint, aki neki kezd egy történetnek, be is kell fejeznie, s nem évek múlva. :)
      Igyekszem a következő résszel! Xx

      Törlés
  7. Szia! :)
    Csodálatos lett, azt hiszem új kedvenc blogom lett. Egyedi és izgalmas. Nagyon nagyon tetszik. Kíváncsian várom a kövi részt, puszi :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, ha így gondolod és olvasni fogod. :)) Xx

      Törlés
  8. Eszméletlen jó lett!!! Az összes blogod imáááádom!!!!<3 Siess a kövivel!! :)) Már nagyon kiváncsi vagyok!!! :))))

    VálaszTörlés
  9. szánalom lv.99999999999999 ja és te is egy bűnronda csaj vagy.. okádék minden amit írsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves névtelen, edukált, világ szépe már ebből a pár mondatodból lejött, hogy fele ilyen jót, tartalmasabbat te még csak kigondolni se tudnál es elgondolkodtató hogy miért is nem vállalod fel magad s miért nincs képed kint lehet nem véletlen :)

      Törlés
  10. Imádom, minden leírt szavát, a kinézetet, a szereplőket, mindent.

    VálaszTörlés
  11. Azt a kutya mindenit *--*
    Mar vartam hogy fogsz-e uj otlettel elorukkolni... Es hat itt van, egy ujjab csodat alkottal.. Eddig csendes olvaso voltam.. Nem tudom hogy irtam-e neked komit vagy nem.. De ha nem akkor most bepotolom.. A kinezet egyenesen gyonyoru ..
    Uhh, mit is irhatnek meg?!
    Imadom a blogjaidat, az otleteidet, ami sose sablonos.. Ha volt is sablonos blogod, abba mindig tettel valami figyelem felkeltot. Az en mogyoro meretu agyam mindig megfofja az otleted/otleteid... Sok baratom mobdja hogy elfogult vagyok, de szerintem nem.. Aki/ami megerdemli a dicseretet az ugyis fog -nem csak tollem- hanem mastol is kapni..
    Mostansag nagyon nehez jol megirt igebyes blogokat talalni... A tw blogjaid igenyesek. Lehet hogy te -is- azert vagy az irasban a peldakepem.
    Egy szoval lezarom ezt a nagyon nyalas monologot... Imadom.
    UI: Ne okozz csalodast..
    UI: Nyugi csak vicceltem, te soha nem tudnal csalodast okozni.
    UI: Imadom a blogjaidat, na meg persze teged is..
    xx Amanda

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, igazán kedves vagy, és örülök, hogy írtál! :) Igyekszem, majd úgy megírni, hogy ne legyen sablonos, és, hogy csalódást se okozzak egyikőtöknek se! Xx

      Törlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.